Lees verder
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en BNG Bank zijn op zoek naar ondernemers met financierbare ideeën rondom energietransitie, afval en circulaire economie. Goede ideeën maken kans op financiering vanaf een bedrag van €100.000.
Redactie

De gemeenten willen op deze manier bijdragen aan de uitdaging om de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te behalen, met name als het gaat om verantwoorde productie en consumptie (SDG 12).

Eenderde van alle nieuwe ondernemingen start vanuit een sociale of ecologische missie. Deze ondernemingen merken vaak dat de financiering van hun ideeën lastig is, wat de schaal en impact beperkt. Om daar wat aan te doen, willen BNG Bank en VNG gemeenten de ondernemers en financiering bij elkaar brengen.

De ideeën of concepten die worden aangedragen, moeten relevant zijn voor de implementatie van het duurzaamheidsbeleid van meerdere gemeenten. Zo krijgen ondernemers de kans om een idee uit te werken, terwijl gemeenten een daarmee een concreet actieformat of creatieve oplossing krijgen die te gebruiken is voor de implementatie van de duurzaamheidsagenda.

Gemeenten4GlobalGoals

De Challenge wordt door BNG Bank en VNG georganiseerd onder de koepel van de Gemeenten4GlobalGoals campagne. In 2017 zijn VNG en BNG Bank een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om gemeenten te stimuleren concreet invulling te geven aan de Global Goals.