Lees verder
RINA, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in inspectie, certificering en engineering consultancy, en Eni hebben een overeenkomst getekend om gezamenlijk initiatieven te ontwikkelen die kunnen bijdragen aan de energietransitie en het decarboniseren van hun respectieve activiteiten en in het bijzonder het zeevervoer, waarbij RINA en Eni van elkaars expertise kunnen profiteren.
Redactie / Rome

De overeenkomst is met name gericht op het gebruik in de marinesector van biobrandstof HVO (gehydrogeneerde plantaardige olie) die Eni in haar bioraffinaderijen in Venetië en Gela produceert, en van andere energiedragers zoals “blauwe” of “groene” waterstof en ammoniak uit biogene, hernieuwbare of afvalgrondstoffen die niet concurreren met de voedselketen. Bovendien omvat het partnerschap de ontwikkeling van initiatieven voor de logistiek en de waardeketen van nieuwe energiedragers en de vaststelling van gecertificeerde methoden voor de berekening van de emissievoordelen die opleveren.

Eni en RINA willen ook experimenten en proefprojecten uitvoeren met betrekking tot het afvangen van CO2-emissies aan boord om verder bij te dragen tot het nastreven van de duurzaamheidsdoelstellingen van de marinesector.

Beeld: Juandre Wilmot/Shutterstock