Lees verder
Auping heeft de Duurzaam Wonen Award van VT Wonen&Design gewonnen in de categorie ‘Beste Duurzame Product’ met het 100% circulaire matras Elysium.
Redactie / Deventer

Auping Elysium is een 100% circulaire en buitengewoon goed ventilerend matras. De onderdelen zijn aan elkaar gehecht met Niaga®, een verbindingstechniek die ook onthechting van materialen mogelijk maakt. Dit consumentenproduct komt als één van de eersten in Nederland met een productpaspoort. Hiermee kun je precies zien waar het matras van gemaakt is, waar de grondstoffen vandaan komen en hoe het matras gerecycled wordt. Eerlijk en transparant. Bovendien produceert Auping lokaal in Deventer, waar ook ruimte is voor sociale arbeid.

Voor de vakjury gaf verder de doorslag dat Auping de technologie voor het produceren van circulaire matrassen deelt met andere fabrikanten in binnen- en buitenland. Binnen Nederland werkt het bedrijf aan het opzetten van een volledige circulaire keten.

In de categorie Beste Duurzame merk werd Bedaffair winnaar. Forbo Marmoleum kreeg de publieksprijs en ontvangt het Lievelingsproduct 2022. De prijzen werden uitgereikt tijdens de VT Wonen&Design beurs. Alle inzendingen zijn beoordeeld op design, grondstoffen, materialen en halffabricaten, productieproces, arbeidsomstandigheden, levensduurverlenging en verpakking en vervoer.

Lees meer op de website The Substitute.

Zie ook: