Lees verder
Circulair Friesland is de winnaar van de Circular Economy Award in de categorie ‘Beste Circulaire Regio’. Friesland viel in de prijzen omdat zij laat zien dat de circulaire economie een tastbare, duurzame economie is, waarmee bedrijven geld kunnen verdienen en banen creëren.
Redactie / Lelystad

ABN AMRO is hoofdsponsor van de awards. De winnaars namen deze prijzen afgelopen donderdag in ontvangst tijdens het BT Event op Lelystad Airport. Via de Circular Economy Awards volgt ABN AMRO  de ontwikkelingen in de circulaire economie op de voet. In de afgelopen maanden bracht een vakjury met vertegenwoordigers van onder meer TNO, Urgenda en Metabolic in kaart welke organisaties en regio’s het beste scoren op het gebied van de circulaire economie. Dit resulteerde in 14 circulaire regio’s en 19 circulaire werklocaties die in aanmerking kwamen voor een Award. Tijdens de finale streden Circulair Friesland, de gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Venlo voor de hoofdprijs in de categorie ‘Beste Circulaire Regio’. In de categorie ‘Werklocatie’ maakten Plug-In-City, Park 20|20 en de Blokhuispoort kans op een Award.

Plug-In-City

Plug-In-City won in de categorie ‘Werklocatie’.  Zij zetten circulariteit in de Brainport Regio op de kaart door een proeftuin te ontwikkelen die als een reizend circus door de stad trekt. Een abnbijzonder concept waarbij zeecontainers op braakliggend terrein in Eindhoven worden ingezet om een proeftuin voor de circulaire economie te ontwikkelen. Vanuit deze containers werken ontwerpers, architecten, ambachtslieden, kunstenaars, gamers en ondernemers samen volgens het principe van de deeleconomie.

Awards

‘De Circular Economy Awards maken zichtbaar hoe bedrijven en regio’s circulaire oplossingen op een innovatieve manier inzetten in hun regio of op werklocaties. Circulair Friesland en Plug-In-City zijn inspirerende voorbeelden van werklocaties en regio’s die gericht kiezen voor circulaire materialen, energiezuinig werken, gezondheid meewegen en ook hun eigen organisatie circulair inrichten’, vertelt Eric Zwaart, Sector Banker Overheid en Onderwijs van ABN AMRO.  ‘Wij zijn erg enthousiast over de hoge kwaliteit van alle inzendingen en we hopen dat ook andere organisaties dit voorbeeld zullen volgen.’