Lees verder
De genomineerden voor de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 zijn bekend. De beste vijf kandidaten zijn bovendien in de race voor de juryprijs. De winnaars worden tijdens een fysieke bijeenkomst op 7 februari 2023 bekendgemaakt.
Redactie / Zwolle

Kanshebbers in de Top 5 zijn:

  • Circulair maken EPS (upcycling van gebruikt piepschuim);
  • Fungi Force Biofinish (een biobased, zelfherstellende coating voor hout, gemaakt uit natuurlijke schimmels in plaats van toxische chemie);
  • Recyclable back coatings (innovatieve tapijtruggen die beter recycleerbaar zijn);
  • Spuitbus recycling en hergebruik grondstoffen (een technologie om spuitbussen veilig te scheiden in 3 tot 4 herbruikbare materiaalstromen);
  • WaardeRing (een circulair netwerk van bedrijven, gemeentes, onderwijs en organisaties).

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie pitchen de Top 5-genomineerden hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Aanwezigen stemmen voor hun favoriet uit de gehele Top 20. Voor beide winnaars zijn mooie geldprijzen en ruime media-aandacht te winnen. Alle inzendingen van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 zijn terug te vinden via de website.

De Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de provincie Overijssel, VNO-NCW Midden, Stichting Kiemt, de Regio Zwolle, de Twente Board, de Cleantech Regio en de Rabobank in samenwerking met de partners van CIRCLES.

Vorig jaar won Koninklijke Auping uit Deventer met het Circulair Matras de juryprijs. De publieksprijs ging naar Circulair Kozijn van WEBO Kozijnen.

Beeld: circulair matras van Auping