Lees verder
De Zernike Advanced Processing (ZAP) faciliteit in Groningen neemt dit jaar een unieke multipurpose reactie- en scheidingsunit (MRSU) in gebruik voor biomassa. De unit is ontworpen door docent Chemische Technologie Mark Meerdink en studenten van de Hanzehogeschool.
Redactie / Groningen

De MRSU is een veelzijdige, maar ook complexe installatie die voor veel chemische processen kan worden ingezet, waaronder polymerisatie, kristallisatie en het nauwkeurig scheiden van materialen. Het ontwerp is geheel op maat gemaakt door een team van Meerdink, die tevens projectleider bouw en inrichting is van ZAP, met studenten en bedrijven. Daarbij is er rekening mee gehouden dat de unit moet voldoen aan de wensen van alle betrokkenen, de partners van ZAP (Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen en het Noorderpoort College) en bedrijven uit Noord-Nederland die de MRSU voor eigen onderzoek willen gaan gebruiken.

Het team is nu nog druk bezig met het installeren en gereed maken van de unit. In de loop van 2022 zal de MRSU klaar zijn voor gebruik.

Zie ook:

Beeld: ZAP Groningen