Lees verder
Donderdagmiddag 14 mei vanaf 15:00 uur organiseert de Campus Groningen een 'EPIC webinar' over de het onderzoek naar enzymen op de campus.
Redactie / Groningen

Enzymen zijn biologische motoren en verantwoordelijk voor een tal van (bio)chemische reacties binnen en buiten de cel. Enzymen worden gebruikt om een duurzamere toekomst te creëren, onder andere op het gebied van voeding, pharma en chemie. Deskundigen op Campus Groningen investeren al jaren tijd in het begrijpen van deze biologische motoren en hoe zij toegepast kunnen worden. In het seminar wordt de enzymenexpertise van de Campus gedeeld met het aanwezige (biotech) ecosysteem.

Moderator van he webinar is Sven Stielstra, Business Developer Campus Groningen. De sprekers zijn:

  • prof. dr. ir. Marco Fraaije (RUG): over fundamenteel onderzoek naar enzymen;
  • Hugo van Beek (COO van Gecco Biotech): over de stap van wetenschap naar  industrie;
  • Linda Dijkshoorn (CEO & oprichter van EV Biotech): over enzymen in de voedingsindustrie, pathway engineering via modeling;
  • Doede Binnema (lector bij het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen), over de rol van enzymen in de groene chemiesector;
  • Elena Herrero Gomez (Business Development directeur, MercachemSyncom), over enzymen in de farmasector;
  • Edward van der Meer (directeur Campus Groningen), over de innovatie-infrastructuur van Campus Groningen.

Deelname aan het webinar is gratis. Het seminar wordt uitgezonden via het Youtube kanaal van Campus Groningen. Inschrijven vooraf is wel noodzakelijk. Deelnemers met innovatieve ideeën maken kans om een voucher te winnen voor gratis business development ondersteuning van Campus Groningen of 3 maanden gratis huur op een jaarcontract bij de ZAP faciliteit of het Innolab Agrifood. De voertaal is Engels.

Beeld: Design_Cells/Shutterstock