Lees verder
MKB'ers in Groningen die aan de slag willen met innovatie in de biobased economie, kunnen binnenkort gebruik maken van BioBridge. Dit programma is ontwikkeld door het Carbohydrate Competence Center (CCC) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).
Redactie / Groningen

BioBridge ondersteunt ondernemers bij het opstellen van een business scope voor innovatiekansen, een scan van deze innovatiekansen en het uitvoeren van een technische haalbaarheidsstudie. Deze onderzoeken worden uitgevoerd door studenten van de Faculteit Science and Engineering RUG en waar mogelijk door studenten van de Hanzehogeschool, onder begeleiding van docenten/onderzoekers van de RUG.

Mogelijkheden

De business scope is een eerste formulering van een innovatie-idee binnen een bedrijf en gevolgd door een beknopte uitwerking tot een projectplan dan wel een onderzoeksvoorstel voor een innovatiescan of een haalbaarheidsstudie. Een innovatiescan is de verdere uitwerking en onderbouwing van een business scope.

Bij technische haalbaarheidsstudies wordt daadwerkelijk technisch onderzoek verricht. Dit kan door middel van laboratoriumexperimenten, of bijvoorbeeld door nieuwe procesontwerpen op basis van gedegen wetenschappelijk literatuuronderzoek. Technische haalbaarheidsstudies worden op twee niveau’s aangeboden, de lichte versie is op bachelorniveau, de zware versie op masterniveau, waarbij studenten aan het einde van het studie in staat zijn om meer diepgang aan te brengen in de haalbaarheidsstudie. De duur van beide varianten bedraagt maximaal een half jaar.

De provincie Groningen ondersteunt ondernemers die aan BioBridge willen deelnemen met maximaal € 5.000 subsidie vanuit de Groninger Ondernemersregeling.