Lees verder
Vandaag, 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, wordt de nieuwe Innovatiehal van ZAP Groningen officieel geopend door de collegevoorzitter van de Hanzehogeschool, Henk Pijlman en de Groningse gedeputeerde Patrick Brouns.
Redactie

De faciliteit biedt ruimte voor bedrijven om processen met biomassa die in het lab zijn ontwikkeld, op te schalen naar pilotschaal (van grammen naar kilo’s).

Naast ruimte met voldoende hoogte voor installaties, biedt de Innovatiehal de nodige technische voorzieningen die daarbij horen: perslucht, krachtstroom, gassen, etc. Het gebouw bevat een kwaliteitslab met apparatuur en diverse vergaderruimtes. Ook is er een voorbereidingsruimte naast de hal, waar grof agrarisch materiaal kan worden voorbewerkt, verkleind en korte tijd gekoeld worden opgeslagen.

Volgens Rob van Linschoten, directeur ZAP, is er al veel belangstelling voor de nieuwe Innovatiehal. Al op 13 september opende BioBTX daarin een nieuwe pilotplant voor het winnen van chemische bouwstenen uit vloeibare biomassa en gerecyclede plastics. ‘Nu gaan we de acquisitie ook richten op kleinere en korter lopende projecten, waarbij we de lectoren en de studenten meer kunnen betrekken’, aldus Van Linschoten. Het project wordt mede gefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie.