Lees verder
Onder leiding van Yvonne van der Meer is in Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) de onderzoeksgroep bij: Sustainability of Biobased Materials in a Circular Economy van start gegaan.
Redactie / Geleen

De onderzoeksgroep kon worden opgericht dankzij een donatie van het olie- en chemiebedrijf Saudi Aramco aan het Universiteitsfonds Limburg. Het bedrijf wil in landen waar het actief is een link leggen met de omgeving en richt zich daarbij op thema’s die maatschappelijk relevant zijn, zoals duurzaamheid.

Yvonne van der Meer is langere tijd bij AMIBM betrokken als programmaleider Biobased Materials en medeoprichter van AMIBM. In die functie heeft ze zich altijd ingezet om duurzaamheid onderdeel te maken van het onderzoeksprogramma van het instituut. Met de donatie van Aramco wordt het nu mogelijk om deze onderzoeksgroep op te bouwen en een medewerker (PhD) aan te trekken. ‘Een voordeel van onze positie binnen AMIBM, is dat wij als onderzoekers direct betrokken zijn bij case studies waaruit data worden gemodelleerd. Ook kunnen de andere onderzoeksgroepen gebruik maken van de expertise van mijn groep, om processen te laten doorrekenen op duurzaamheidsimpact.’

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie