Lees verder
Het Centre of Expertise Biobased Economy is toegetreden tot het landelijke netwerk ChemieLink. Het is de eerste stap in de voorgenomen uitbreiding van ChemieLink met Centres of Expertise (HBO) en Centra voor Innovatief Vakmanschap (MBO).
Utrecht

Dankzij deze uitbreiding kunnen MKB-ondernemers voor kennis, onderzoek of faciliteiten op het niveau terecht dat past bij hun vraag. De negen innovatieLaboratoria en vijf Centers for Open Chemical innovation die reeds langer samenwerken onder de vlag van ChemieLink, zijn gelieerd aan universiteiten en grote chemische bedrijfsterreinen. Voor innovatieve bedrijvigheid zijn echter vaak chemisch geschoolde medewerkers op meerdere niveaus of uit andere disciplines nodig.

Landelijke samenwerking


ChemieLink verwacht door het betrekken van HBO’s en MBO’s de relatie tussen het bedrijfsleven en de hele kolom van het chemisch onderwijs te versterken. Deze onderwijsinstellingen vervullen in de eerste plaats een regionale functie, maar zien wel degelijk het belang van landelijke samenwerking. Ook laten MKB’ers zich bij het zoeken naar kennis, studenten of een geschikte locatie niet beperken tot een regio. Een landelijke aanpak kan bovendien de toegang van het beroepsonderwijs tot landelijke stimuleringsregelingen of publiek-private samenwerking vereenvoudigen. Activiteiten als InnovatieTours of beurzen kunnen inhoud geven aan de landelijke makelaarsfunctie van ChemieLink tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Zie ook: