Lees verder
Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) gaat uitbreiden en de activiteiten verbreden. Dat meldt het expertisecentrum waarin Avans Hogeschool en HZ samenwerken in het nieuwste nummer van de uitgave Biobased Update. "De focus blijft niet meer alleen op de biobased economy, we trekken het breder naar technische innovatie in de materialen- en energietransitie", zegt directeur Ralph Simons.
Redactie / Breda

Er komt binnenkort dan ook een aantal lectoraten bij. De vier bestaande, Biobased Bouwen, Biobased Resources & Energy, Biobased Building Blocks & Products en Marine Biobased Specialties, gaan door. Direct na de zomer, bij het begin van het nieuwe schooljaar, voegt het Avans-lectoraat Smart Energy van Jack Doornik zich bij het CoE BBE-team. Jack stelt zich in de Biobased Update alvast voor.

Op termijn komen er ook twee splinternieuwe lectoraten bij: een dat zich richt op het op de markt brengen van bestaande biobased technologieën en een ander rondom waterstof en andere energiedragers. Daarnaast wordt ook nog steeds intensief samengewerkt met HZ-lectoraat Delta Power en het Avans lectoraat Nieuwe Materialen.

Volgens Ralph betekent deze verbreding van de activiteiten dat het CoE BBE straks nog beter in staat zal zijn om onderwijs, werkveld en onderzoek met elkaar te verbinden en op te schuiven van puur onderwijsinstelling naar kennisinstelling. “Het is een kans om nog meer impact te gaan maken richting een klimaatneutrale en circulaire samenleving.”

Lees alles over de veranderingen bij het CoE BBE en de vijf lectoraten die samen het nieuwe schooljaar ingaan in de nieuwe Biobased Update.

Beeld: cover Biobased Update