Lees verder
Ooit was DSM de trots van Chemelot. Maar vandaag heeft bedrijf zijn laatste materialenactiviteiten, Engineering Materials, verkocht aan Advent International en Lanxess. Tegelijkertijd maakte DSM bekend het Zwitserse Firmenich over te nemen, de grootste producent van geur- en smaakstoffen ter wereld. Daarmee is de transitie van de Limburgse chemiereus naar een fabrikant van voedingsingrediënten afgerond.
Redactie / Heerlen

Bovendien is besloten dat het nieuwe DSM-Firmenich statutair een Zwitsers bedrijf wordt. Dat betekent dat het formeel niet langer binnen de EU is gevestigd. Het is daarmee de derde multinational in korte tijd die uit Nederland vertrekt, na Shell en Unilever. Wel houdt DSM voorlopig een tweede hoofdkantoor aan in Maastricht. Volgens co-CEO Dimitri de Vreeze blijven de banen in Nederland behouden en heeft het bedrijf op de Biotech Campus in Delft zelfs nog groeiplannen.

Uit de kwartaalcijfers die DSM vandaag in Heerlen presenteerde blijkt dat zowel de voedingsdivisie als de materialendivisie in het eerste kwartaal van 2022 een flinke groei doormaakten. Samen zorgden ze voor een omzetstijging van 18 procent.

Beeld: Casimiro PT/Shutterstock