Lees verder
Het programma Brightlands Circular Space (BCS) krijgt € 25 miljoen subsidie vanuit het Nationaal Groeifonds. Daarmee gaat het Limburgse initiatief de komende 8 jaar werken aan de circulaire kunstofketen.
Redactie / Geleen

Het Brightlands Circular Space-programma helpt de duurzame en circulaire transitie te versnellen door kennis en kunde op het terrein van hergebruik van plastics en kunststoffen verder te ontwikkelen en uit te wisselen tussen de deelnemende partijen. Die partijen zijn actief binnen het overkoepelende landelijke programma Duurzame Materialen NL, waarvoor in totaal € 220 miljoen is uitgetrokken vanuit het Nationaal Groeifonds.

“Circulariteit van plastics draagt in hoge mate bij aan de cruciale opgave om tot een circulaire economie te komen”, zegt Lia Voermans, directeur Brightlands Circular Space bij Brightlands Chemelot Campus. “De rol van de regio en een ecosysteem van samenwerkende partijen zoals op Brightlands Chemelot Campus is daarbij van groot belang. De groeifondscommissie heeft onze bijzondere ketensamenwerking-aanpak expliciet als positief genoemd.”

BCS is een van de kernprojecten uit het actieprogramma van de Chemelot Circular Hub, met als leidende partners Brightlands Chemelot Campus, SABIC, TNO en de Universiteit Maastricht.