Lees verder
Vandaag (25 september) start de bouw van het grootste industriële zonnepark van Limburg op een voormalige deponie van DSM op het Chemelot terrein.
Redactie / Geleen

Zonnepark Louisegroeve is een initiatief van NaGa Solar, DSM en Chemelot. NaGa Solar verzorgt de investering in het zonnepark en de infrastructuur, de bouw en het beheer van het park, waar 10.573 zonnepanelen komen op een oppervlakte van 5,7 hectare.

Deze zonnepanelen zijn uitgerust met door DSM Advanced Solar ontwikkelde technologieën op het gebied van coatings en backsheets, die het rendement van de modules verhogen. Hierdoor leveren ze gezamenlijk jaarlijks 3200 MWh aan energie op, genoeg voor bijna 1.000 huishoudens. Daarmee wordt 40 kton CO2 bespaard.

DSM stelt ook de grond beschikbaar. Chemelot coördineert de uitrol en draagt zorg voor het snel en efficiënt verlopen van de bouw op het industrieterrein. Die is via timelapse (foto) en op werkdagen ook live te volgen op een speciale website. Het zonnepark zal naar verwachting eind november 2018 de eerste stroom leveren aan het elektriciteitsnet.

Het zonnepark past in de ambitie van Chemelot om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn.