Lees verder
In 2017 wordt voor het eerst de Marc Cornelissen | Brightlands Award uitgereikt, een aanmoedigingsprijs van € 25.000 bedoeld voor een gedreven koploper en verbinder. Iemand die het ambassadeurschap van deze award én van Brightlands kan uitstralen.
Maastricht

De award is een initiatief van de gelijknamige stichting die een hommage brengt aan de poolreiziger en duurzaamheidspionier die in 2015 tijdens een poolexpeditie verongelukte. Stichtingsvoorzitter prof. dr. Jan Cobbenhagen: ‘Het gaat om kandidaten die zich in de geest van Marc Cornelissen onderscheiden hebben in hun verbindend leiderschap en het over grenzen heen samenwerken aan een duurzame wereld. Mensen die initiatieven ontplooien die bijdragen aan oplossingen voor brede maatschappelijke vraagstukken op gebieden als een klimaatneutrale economie en samenleving, betaalbare zorg, gezonde voeding, mobiliteit, etc.’

Nominaties zijn mogelijk tot 15 januari 2017. De award wordt op 16 maart 2017 uitgereikt door juryvoorzitter Maria van der Hoeven tijdens het Brightlands symposium op de TEFAF in Maastricht. De toekenning vindt plaats door een jury, die bestaat uit:

  • Maria van der Hoeven (voorzitter), CIEP (Clingendael International Energy Program) en Raad van Toezicht Rocky Mountain Institute
  • Ellen Cornelissen, namens de familie Cornelissen
  • Bert Kip, CEO Brightlands Chemelot Campus
  • Mariëlle Heijltjes, hoogleraar Managerial Behavior Maastricht University
  • Emmo Meijer, hoogleraar organische chemie TU/E

De award kent tevens een curatorium, bestaand uit Theo Bovens, Gouverneur Provincie Limburg, Robbert Dijkgraaf, Director Institute for Advanced Study Princeton (IAS), Martin Paul, president Maastricht University en André Kuipers, ruimtevaarder, arts en schrijver.

Voor meer informatie: zie de website van Brightlands