Lees verder
Ricco Fiorito is de winnaar van de Marc Cornelissen Brightlands Award 2022. Uit handen van de Limburgse gedeputeerde Stephan Satijn (Economie, Onderwijs en Grondbedrijf) kreeg Ricco Fiorito de trofee uitgereikt op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Aan de award is een geldprijs van 35.000 euro verbonden, bedoeld om de circulaire ambities van de winnaar verder vorm te geven.
Redactie / Geleen

Ricco Fiorito is samen met Leo Schraven bedenker van Cooloo: een technologie om de (meubel)industrie duurzamer te laten produceren. In het Cooloo-concept wordt een meubel uit één stuk gemaakt en geconserveerd. Cooloo werkt vanuit Wanssum. Volgens juryvoorzitter Emmo Meijer heeft het concept van Cooloo veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling, ook buiten de meubelbranche. En dat zal volgens de jury ongetwijfeld kunnen leiden tot veel nieuwe partners die ook met dit concept aan de slag kunnen.

De Marc Cornelissen Brightlands Award is een aanmoedigingsprijs voor duurzaamheidspioniers die zich in de geest van Marc Cornelissen inzetten voor de wereld van morgen. De jury heeft bij het toekennen van de Marc Cornelissen Brightlands Award 2022 de elementen innovatie, leiderschap en impact op de circulaire transitie meegewogen, maar ook de impact van de beoogde stap voorwaarts die met deze geldprijs van 35.000 euro kan worden gezet.

Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Limburg.

Beeld: Marc Cornelissen