Lees verder
Op 20 januari 2021 wordt voor de derde keer de Marc Cornelissen Brightlands Award uitgereikt. In aanmerking komen ondernemers en onderzoekers die individueel of in teamverband werken aan een duurzame wereld. De winnaar van ontvangt € 35.000 om zijn of haar plan verder uit te werken.
Redactie / Sittard-Geleen

In 2016 werd de award ingesteld door Brightlands als een hommage aan Marc Cornelissen, duurzaamheidspionier en poolreiziger die in 2015 tijdens een poolexpeditie op 46-jarige leeftijd verongelukte.

De Marc Cornelissen Brightlands Award is bedoeld voor kandidaten die zich in de geest van Marc Cornelissen onderscheiden in hun gezamenlijk leiderschap en grensoverschrijdende samenwerkingen om onze wereld duurzamer te maken. De prijs moedigt getalenteerde pioniers aan om door te zetten, moed en leiderschap te tonen op weg naar het verwezenlijken van hun droom. De prijsvraag biedt alle deelnemers een Brightlands-platform voor kennis, netwerken en samenwerking en voor de winnaar een geldbedrag van € 35.000 om de realisatie van hun droom te versnellen.

De inschrijving is geopend en sluit op 15 november. Inzendingen worden door een onafhankelijke jury, bestaande uit:

  • Emmo Meijer (voorzitter), hoogleraar organische chemie TU/E
  • Ellen Cornelissen, namens de familie Cornelissen
  • Bert Kip, CEO van Brightlands Chemelot Campus
  • Mariëlle Heijltjes, hoogleraar Bedrijfsgedrag, Universiteit Maastricht
  • Freek van Eijk, directeur Holland Circular Hotspot en vice-president Circular Biobased Delta
  • Marcel Wubbolts, Chief Science & Sustainability Officer, Corbion

De juryleden stellen een shortlist van tien kandidaten samen die zullen pitchen voor een van de drie finales in december.

Meer informatie en aanmeldingsmogelijkheden zijn te vinden op de awardwebsite.

Beeld: Marc Cornelissen