Lees verder
Op 19 oktober 2022 wordt voor de vierde keer de Marc Cornelissen Brightlands Award uitgereikt. In aanmerking komen ondernemers en onderzoekers die individueel of in teamverband werken aan een duurzame wereld. De winnaar van ontvangt € 35.000 om zijn of haar plan verder uit te werken.
Redactie / Sittard-Geleen

In 2016 werd de award ingesteld door Brightlands als een hommage aan Marc Cornelissen, duurzaamheidspionier en poolreiziger die in 2015 tijdens een poolexpeditie op 46-jarige leeftijd verongelukte.

De Marc Cornelissen Brightlands Award is bedoeld voor kandidaten die zich in de geest van Marc Cornelissen onderscheiden in hun gezamenlijk leiderschap en grensoverschrijdende samenwerkingen om onze wereld duurzamer te maken. De prijs moedigt getalenteerde pioniers aan om door te zetten, moed en leiderschap te tonen op weg naar het verwezenlijken van hun droom. De prijsvraag biedt alle deelnemers een Brightlands-platform voor kennis, netwerken en samenwerking en voor de winnaar een geldbedrag om de realisatie van hun droom te versnellen.

De inschrijving is geopend en sluit op 15 juni. Inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de finale op 19 oktober.

Meer informatie is te vinden op de awardwebsite.

Beeld: Marc Cornelissen