Lees verder
Deze maand is CIRCO Hub Oost-Nederland officieel gestart. De hub ondersteunt bedrijven in provincies Gelderland en Overijssel in de transitie naar de circulaire economie. Circo Hub Oost-Nederland is de achtste CIRCO Hub in Nederland.
Redactie / Arnhem

De circulaire economie ontstaat niet vanzelf. Provincie Gelderland en provincie Overijssel, Kiemt en Oost NL bundelen de krachten en vormen, samen met de partners in deze regio, de CIRCO Hub Oost-Nederland. Met behulp van CIRCO Tracks worden Gelderse en Overijsselse start-ups, scale-ups en mkb’ers gestimuleerd om aan de slag te gaan met het (her)ontwerpen van circulaire producten of diensten en businessmodellen met de 7 staps CIRCO methodiek.

Door samenwerking binnen de keten maakt CIRCO mogelijk wat voor een individueel bedrijf moeilijk of onmogelijk is. Door ketensamenwerking en kruisbestuiving worden ideeën slimmer én beter uitvoerbaar. De Tracks bieden een mooie start om producten en businessmodellen te (her)ontwerpen. Maar daar houdt het niet bij op. Juist door de samenwerking met de vele partners in de regio kunnen circulaire initiatieven verder opschalen.

De komende jaren biedt CIRCO Hub Oost-Nederland Tracks aan binnen diverse sectoren, zoals de maakindustrie, bouw, kunststoffen en textiel. Kiemt en Oost NL coördineren deze Hub.

Beeld: Mihai_Tamasila/Shutterstock