Lees verder
De inschrijving voor de Marc Cornelissen Brightlands Award 2018 is geopend. Deze prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van € 35.000. Op 11 oktober wordt deze aanmoedigingsprijs voor pionierende ondernemers of wetenschappers voor de tweede keer uitgereikt in Maastricht.
Redactie / Maastricht

De award is een initiatief van de gelijknamige stichting die een hommage brengt aan de poolreiziger en duurzaamheidspionier die in 2015 tijdens een poolexpeditie verongelukte.

De prijs is bestemd voor iemand die op zijn of haar vakgebied via verbindend leiderschap werkt aan een duurzame wereld. De eerste winnaar vorig jaar was Martine Bouman. Zij besteedt de prijs aan onderzoek naar gezondheidsbeïnvloeding via tv-series, gericht op laaggeletterden.

Martine Bouman investeert het volledige bedrag in onderzoek naar betere communicatiemethoden met laaggeletterden, met de focus op gezondheid en duurzaamheid. Dat doet ze vanuit haar bedrijf Centrum Media & Gezondheid dat ze combineert met een in 2015 aanvaard bijzonder hoogleraarschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.