Lees verder
Europese bedrijven die actief zijn in de biobased economie, schroeven hun investeringen in innovatie terug. Dat stelt dirk Carrez, directeur van het Bio-based Industries Consortium (BIC) in een nieuwe blog op Agro&Chemie.
Redactie / Brussel

Deze bedrijven herzien hun investerings- en innovatiebudgetten voor de komende 12 maanden, of hebben de budgetten nu al verlaagd. Het heeft volgens Dirk Carrez alles te maken met moeilijke keuzes op het vlak van investeringen door de impact van de COVID-19-pandemie, de stijgende inflatie in heel Europa en de geopolitieke situatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Hij benadrukt dat het meer dan ooit noodzakelijk is om te blijven investeren in de bioeconomie.

Recordhittegolven maken de aandacht voor klimaatverandering en de noodzaak om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen opnieuw urgent. De bio-economie speelt een grote rol bij het bereiken van de doelstellingen van de Green Deal van de EU, en CBE JU, het publiek-private partnerschap van 2 miljard euro van BIC met de Europese Unie, toont het belang aan van blijven investeringen in de biobased industrieën. Het BIC’s investeringsportaal toont aan dat BIC-leden die grootschalig investeren in de biobased industrieën daarmee ook successen behalen.

Lees de volledige blog op Agro&Chemie.

Beeld: jantsarik/Shutterstock