Lees verder
De Vlaamse Regering heeft 15,88 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor projecten die klimaatoplossingen in ontwikkelingslanden implementeren en opschalen. De deadline nadert echter met rasse schreden: concept projectvoorstellen moeten uiterlijk vrijdag 26 augustus om 13:00 uur zijn ingediend. Ze kunnen daarna verder worden uitgewerkt.
Redactie / Brussel

Het G-STIC Klimaatactieprogramma subsidieert diverse projecten van Vlaamse organisaties voor het ondersteunen van klimaataanpassings- en/of mitigatiemaatregelen in ontwikkelingslanden. Deze projecten moeten gericht en op gebieden waar klimaatgerelateerde oplossingen naar verwachting maximaal effect zullen hebben, in de sectoren Energie, Water&Sanitatie, Milieubeleid, Biodiversiteit, Onderwijs & Onderzoek, Landbouw en Transport.

Na het indienen van projectvoorstellen zijn er nog 14 dagen om deze verder uit te werken (deadline: 9 september 2022). Een onafhankelijke jury onder coördinatie van het Vlaams Departement Leefmilieu & Ruimtelijke Ontwikkeling beoordeelt de voorstellen vervolgens. De goedgekeurde projecten worden eind december 2022 bekendgemaakt en kunnen van start in januari 2023.

Kijk voor de voorwaarden en details over de aanmelding op de website van G-STIC.

Beeld: Iamkao99/Shutterstock