Lees verder
Als het aan BioInnovation Growth Cluster (BIG-C) ligt, dan wordt het industriële megacluster Vlaanderen, Nederland en de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, wereldleider op het gebied van biobased innovaties. Om dat te bereiken nodigt BIG-C stakeholders uit om op 12 juni mee te praten over dit onderwerp.
Delft

Tijdens de bijeenkomst worden de bezoekers geïnformeerd over de lopende en nieuwe projecten onder de paraplu van BIG-C. Aan bod komen onderwerpen als ‘Aromaten uit houten biomassa’, ‘Chemicaliën uit C1 gassen’, ‘Vliegtuigbrandstoffen uit verschillende feedstocks’ en circulaire economie in het onderwijs. Doel van de bijeenkomst is om te kijken welke stappen gezet moeten worden om het uiteindelijke doel te bereiken. Denk daarbij aan het op tijd herkennen van innovatieve ideeën, het vormen van consortia en door projecten in de bio-economie in de BIG-C regio een kans te bieden.

BIG-C

BIG-C is een grensoverschrijdend ‘Smart Specialisation Initiative’, dat erop mikt om het Europese industriële mega-cluster te transformeren in de wereldleider voor biobased innovatiegroei. Het overkoepelende doel is om een gezamenlijke verandering van feedstocks te creëren. Dit met een focus op regionaal beschikbare en duurzame grondstoffen, klimaatbescherming en het veilig stellen van banen voor de regio. De bijeenkomst wordt georganiseerd door BE-Basic, Catalisti en CLIB2021.