Lees verder
Op de website van het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) is een uitgebreid rapport gepubliceerd over biobased bouwen. Het rapport is geschreven naar aanleiding van het in 2014 opgestarte SIA Raak MKB project “Biocomposieten voor civiele en bouwkundige toepassingen; Biobased brug”.
Eindhoven

De opzet van het project was drie jaar geleden, om de haalbaarheid van een volledig biocomposieten voetgangersbrug in Terneuzen te onderzoeken. Tijdens het project bleek, mede dankzij uitgebreid materialenonderzoek en grondige stijfheid- en sterkte-berekeningen, dat het concept haalbaar moest zijn. Projectpartner TU/e kreeg een aanvullende financiering om een brug te bouwen op de TU/e Campus Eindhoven. Bij het lectoraat CoE BBE Biobased Bouwen in Rosmalen werd het eerste prototype van 2 meter op ware grootte gemaakt. Vervolgens werd de 14 meter lange, volledig van biocomposieten gemaakte Dommelbrug gebouwd. Een wereldprimeur, waar met ongeveer 100 studenten aan werd gewerkt.

Doel van het rapport is om professionals uit het bedrijfsleven die zich bezighouden met biocomposieten te informeren over de resultaten. Daarnaast is het rapport ook interessant voor studenten die zich bezighouden met dit werkveld.