Lees verder
Het Interreg NWE-project BioBase4SME-is met 6 maanden is verlengd om nog meer MKB/KMO-bedrijven in Noord-West Europa de kans te geven om te profiteren op ondersteuning bij het op de markt brengen van hun innovatieve biobased producten.
Redactie / Brussel

De activiteiten worden voortgezet in elk van de drie pijlers van het project. Zo zijn er nog steeds innovatievouchers toe te passen tot 24 mei, op basis van beschikbaarheid. Deze kortingsbonnen geven innovatieve MKB-bedrijven 50% korting op onderzoek om hun innovatieve biobased ideeën te ontwikkelen tot verhandelbare producten.

Ook ondersteunt BioBase4SME spinoffs en startups, bijvoorbeeld met het kosteloze Innovation BioCamp, waarvan de derde editie plaatsvindt van 5 tot 10 mei in Bovendonk (Hoeven, Noord-Brabant). Het Biocamp bestaat uit een week intensieve training, mentoring en peer-to-peer leren, met als hoogtepunt een pitch voor een panel van gespecialiseerde beleggers.

Een derde ondersteunende activiteit is bedrijven de kans te geven om samen te werken en te netwerken. Zoals tijdens het Natural Fibertastic-event op 18 april in Bergen op Zoom en tijdens de workshop over bioplastics op 2 april 2019 in Nantes, Frankrijk.