Lees verder
Het landelijke testcentrum voor circulaire plastics komt te staan op ecopark De Wierde in Heerenveen. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat, D66) en gedeputeerde De Rouwe (Economische Zaken, CDA) hebben daarover afspraken gemaakt.
Redactie / Heerenveen

In dit Nationaal Testcentrum Circulair Plastics (NTCP) worden nieuwe mogelijkheden onderzocht om plastics uit afval opnieuw te gebruiken. Niet weggooien of verbranden, maar duurzaam hergebruiken in de oorspronkelijke toepassing staat daarbij centraal. De benodigde investering van € 3 miljoen is bijeengebracht door de rijksoverheid, de provincie Fryslân en het Afvalfonds Verpakkingen.

Publieksfunctie

Het NTCP is onafhankelijk. Het testcentrum zal actief gaan bijdragen aan het verbeteren van de technieken voor sorteren en recyclen van kunststof verpakkingen. Ook krijgt het een publieksfunctie waarbij kennis over plastics, circulariteit en hergebruik wordt gedeeld met bezoekers. Onderwijsinstellingen als NHL Stenden Hogeschool dragen eveneens aan het nieuwe kenniscentrum bij.