Lees verder
Het publiek-private partnerschap BBI JU (Bio-based Industries Joint Undertaking) gaat samenwerken met de European Biomass Conference & Exhibition (EUBCE) om de omvang van de zogeheten Industry Track-sessies van de conferentie te vergroten: van een primaire focus op biomassa en bio-energie naar een breed scala aan biobased producten die op veel meer manieren bijdragen aan hulpbronnenefficiënte en duurzame, koolstofarme economieën.
Redactie / Brussel

EUBCE is ’s werelds grootste conferentie en -tentoonstelling over biomassa. Het omvat een wetenschappelijk programma gecoördineerd door het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie. De betrokkenheid van BBI JU helpt bij het identificeren van innovatie, het stimuleren van investeringen en het mobiliseren van de biobased industriesector.

“Deze samenwerking is een belangrijke stap om de effecten van het BBI JU-initiatief te versterken en te bouwen aan de toekomst van de circulaire biobased economie in Europa”, zegt BBI JU uitvoerend directeur Philippe Mengal. “Door bij te dragen aan EUBCE en haar Industry Track, bevestigt de BBI JU haar rol als leidende organisatie in het bio-economisch landschap en haar inzet voor een werkelijk duurzame samenleving.”

De 30e editie van EUBCE is gepland van 9-12 mei 2022. Duizenden afgevaardigden, waaronder academici, beleidsmakers en belanghebbenden uit de industrie komen 4 dagen bijeen om baanbrekende ideeën, technologieën, toepassingen en oplossingen voor de winning, productie en het gebruik van biomassa te delen en te bespreken.

Zie de agenda voor details.

Beeld: EUBCE