Lees verder
Na twee edities in een online-formaat, zal de volgende, 31e EU Biomassa Conferentie en Expo (EUBCE) een live evenement zijn, dat zal worden gehouden in Bologna, van 5 tot 8 juni 2023.
Redactie / Bologna

EUBCE 2023 wordt een wetenschappelijke en industriegerichte conferentie met een tentoonstelling, met hosted events en nevensessies waar u collega’s, vrienden en nieuwe persoonlijkheden zult ontmoeten. Sommige van de interactieve functies die de afgelopen jaren in de online-platforms werden geïntroduceerd, blijven behouden om jonge onderzoekers uit het buitenland de kans te geven om ook deel uit te maken van de EUBCE-gemeenschap.

Het programma zal ongetwijfeld worden beïnvloed door de huidige Europese energiesituatie, met inbegrip van de uitdagingen van de huidige en toekomstige hete en droge omstandigheden waarmee de Europese bio-energie-industrie wordt geconfronteerd.

Stevige voet aan de grond

Italië is een land waar de bio-economie een stevige voet aan de grond heeft. Wat de Italiaanse agro-economie betreft, zullen speciale presentaties worden gewijd aan de rijzende ster van het Italiaanse landschap van hernieuwbare energiebronnen: “Agrivoltaics”, waarbij landgebruik voor landbouw en zonne-energie eindelijk met elkaar in overeenstemming worden gebracht.

Bologna is de Italiaanse bakermat van wetenschap en onderwijs. Het is de thuisbasis van de oudste universiteit ter wereld, hoofdstad van de regio Emilia-Romagna in Noord-Italië, bekend om zijn rijke landbouw en de spil van de Italiaanse agro-industrie. Bovendien herbergt het bewaard gebleven historische centrum met zijn schaduwgevende portieken een UNESCO-werelderfgoedsite en is het ook een UNESCO Muziekstad.

EUBCE 2023 wordt georganiseerd door ETA-Florence Renewable Energies. Het Technisch Programma wordt gecoördineerd door het Joint Research Centre van de Europese Commissie (JRC). Het Industrie Track zal worden gecoördineerd door Circular Biobased Europe Joint Undertaking (CBE JU).

Zie de EUBCE-website voor meer informatie.

Beeld: Vivida Photo PC/Shutterstock