Lees verder
Nog maar twee weken en dan zal 30e editie van de Europese Biomassa Conferentie en Tentoonstelling, EUBCE 2022 worden gehouden, van 9 t/m 12 mei 2022. De Industry Track van de EUBCE toont de recente vooruitgang die de industrie heeft geboekt bij het inzetten van biomassatoepassingen voor een snelle marktintroductie.
Redactie / Brussel

Structuur en programma worden zorgvuldig voorbereid door de Industry Track Coördinator in nauwe samenwerking met de Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU) en het Bio-based Industries Consortium. De recente en wrede oorlog in Oekraïne heeft echter alle voorspellingen over het energiebeleid, de planning en de strategieën voor het koolstofvrij maken van de Europese economie volledig veranderd. Deze feiten zullen een acuut effect hebben op het gebruik van biomassa. Sommige kunnen ernstig zijn, terwijl andere nieuwe perspectieven kunnen bieden die resulteren in nieuwe visies en verwachtingen. Alles zal in het werk worden gesteld om te proberen te anticiperen op het effect van het turbulente beleidslandschap op de markt voor biomassatoepassingen en -producten.

Naast de traditionele sessies over vooruitgang in conversietechnologieën, biomassagewassen en geavanceerde biobrandstoffen belichten de Industry Tracks de volgende onderwerpen:

  • specifieke sessies over duurzaam gebruik van vliegtuigbrandstof in China en India;
  • een sessie/panel over baanbrekende innovaties op basis van EIC Accelerator Horizon Europe-projecten;
  • een paneldiscussie over koolstofmarkten;
  • een paneldiscussie over de beschikbaarheid van duurzame biomassa in de EU tegen 2050;
  • een paneldiscussie over kansen en uitdagingen voor het gebruik van biobrandstoffen in het wegvervoer.

Tot slot wordt aan het eind van het EUBCE-programma een paneldiscussie gehouden om de belangrijkste boodschappen van de 30e EUBCE samen te vatten en de rol van biomassa in de veranderende beleidsomgeving te positioneren.

Het volledige programma van de Industry Track is nu beschikbaar op de website van de EUBCE.

Beeld: biobrandstoffabriek, Stockr/Shutterstock