Lees verder
Het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) gaat tien jaar lang een state-of-the-art laboratorium huren op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Daartoe tekenden Richard Ramakers, algemeen directeur van AMIBM en Bert Kip, CEO van Brightlands Chemelot Campus, onlangs een huurovereenkomst voor de begane grond van gebouw 1 op de campus.
Geleen

Eén van de eerste machines die worden geïnstalleerd in het nieuwe lab, is de wereldwijd unieke ‘Wet Spinning Facility’, die nieuwe tweecomponenten biobased vezels kan produceren voor medische toepassingen. Naar verwachting kan het lab in oktober 2016 in gebruik worden genomen.

AMIBM is een grensoverschrijdend en interdisciplinair onderzoeksinstituut in de Kennis-As Limburg, opgericht door de Maastricht University en de RWTH Aachen en Fraunhofer IME uit Duitsland. Het onderzoekt de productie van biobased materialen voor innovatieve medische en technische toepassingen.

AMIBM ging in december 2015 van start en bestaat nu al uit 25 personen. Het initiatief wordt ondersteund door de Provincie Limburg.

Zie ook: Grensoverschrijdend instituut AMIBM im stroomversnelling (website ZuidLimburg.nl)