Lees verder
Kantoormeubelfabrikant Koninklijke Ahrend is lid geworden van de Circular Economy 100 (CE100) en heeft zich daarmee aangesloten bij de Ellen MacArthur Foundation. De foundation is het grootste platform ter wereld dat zich inzet voor versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Door dit lidmaatschap zet Ahrend een belangrijke stap voorwaarts in het stimuleren van de circulaire economie.
Sint-Oedenrode

Als CE100-lid gaat Ahrend samenwerken met multinationals als Nike, H&M, Renault en Google om nieuwe mogelijkheden voor de circulaire economie te ontwikkelen. Door zich hierop te richten wil Ahrend inspelen op de toenemende vraag van opdrachtgevers naar circulaire oplossingen. Het bedrijf wil verspilling van materialen en energie zoveel mogelijk voorkomen. Niet alleen door op de producten zelf te letten, maar ook op het ontwerp, (her)gebruik, beheer en onderhoud. ‘Onze ambitie is dat we op termijn alleen nog producten maken die eindeloos hergebruikt kunnen worden en daardoor geen afval meer produceren’, aldus Eugène Sterken, CEO Koninklijke Ahrend in een persbericht.

Circulaire aanbesteding

De recente aanbesteding van de Rijksoverheid voor de kantoorinrichting van 100.000 werkplekken – de grootste circulaire aanbesteding ooit in de Nederlandse markt – illustreert de snel toenemende behoefte aan circulaire oplossingen. Deze aanbesteding, die is gestart per 31 maart 2017, is onderdeel van het Rijksbrede programma ‘Circulaire Economie’.  Dat heeft als doelstelling om de Nederlandse economie in 2050 circulair te maken. De aanbesteding gaat om het leveren van (nieuw) circulair kantoormeubilair en onderhoud, reparatie en refurbishen van bestaand meubilair.

Foto: showroom Koninklijke Ahrend