Lees verder
De fabrikanten van kantoormeubilair Ahrend en Gispen hebben de Gouden Cirkel Award van de provincie Noord-Brabant ontvangen.
Redactie / Veghel

Ze ontvingen deze aanmoedigingsprijs van de provincie voor hun gezamenlijke inspanningen in de Circulaire Hub in het Brabantse Veghel. In deze productie- en revitalisatiefaciliteit van 12.000m2 krijgt gebruikt kantoormeubilair een nieuw leven. Het is ontworpen voor hergebruik en wordt door Ahrend en Gispen teruggenomen of ingekocht, opgeknapt en via de eigen webshop weer verkocht.

De fabrikanten willen vanuit de hub ook circulaire diensten ontwikkelen, zoals leaseconstructies voor kantoormeubilair. De bedoeling is dat in de toekomst meer bedrijven zich bij het initiatief kunnen aansluiten.

Volgens Bob Stamhuis, Manager Circulaire Hub, is het echt niet meer van deze tijd dat 90% van het kantoormeubilair in Europa bij het afval belandt. “Alle producenten hebben hier een verantwoordelijkheid. We kunnen met de Circulaire Hub echt impact realiseren.”

“Ik heb veel bewondering voor de circulaire filosofie bij deze bedrijven die bij het ontwerpen van kantoormeubilair al nadenken over later hergebruik”, aldus de Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Circulaire Economie). Zij reikte de prijs in januari aan Ahrend en Gispen uit.

Beeld: Ahrend