Lees verder
Wageningen UR Food & Biobased Research werkt aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke harsen voor elastische railbevestigingssystemen. Deze polymeren zijn nu nog vaak gebaseerd op isocyanaten, die bij verwerking speciale aandacht eisen op gebied van arbeidsveiligheid.
Wageningen

Het doel van dit project (genaamd ‘MAGIC’) is om uit biomassa nieuwe harsen te ontwikkelen die vochtbestendig zijn en in een beperkte tijd kunnen uitharden tot een elastische rubberachtige kunststof, die is toe te passen voor geluid- en vibratiedemping. Daarnaast moet de hars aan specifieke mechanische materiaaleisen voldoen en goed hechten aan spoorstaven en beton.

Wageningen UR werkt hierbij samen met de Nederlandse bedrijven edilon)(sedra en Croda. Het is onderdeel van het grootschalige onderzoeksprogramma Biobased Performance Materials (BPM). Dat is mede gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken, via de Topsector Chemie.

Op donderdag 16 juni wordt het vijfde BPM-symposium georganiseerd, dat ingaat op actuele biobased performance materials onderzoeksontwikkelingen – met presentaties van onder andere ADM, Sabic, Sulzer en Croda.

 

Zie ook: