Lees verder
De Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU) is van cruciaal belang geweest bij het leveren van een positieve transformerende impact op de biogebaseerde industrieën in Europa. Dit wordt bevestigd door een wetenschappelijk artikel dat onlangs is gepubliceerd in New Biotechnology, het officiële tijdschrift van de European Federation of Biotechnology (EFB).
Redactie / Brussel

Sinds de oprichting in 2014 heeft BBI JU, als een geïnstitutionaliseerd publiek-privaat partnerschap, het risico van investeringen verminderd, onderzoek en innovatie gestimuleerd en nieuwe waardeketens gecreëerd, die een ongekende transformatie in de sector hebben gestimuleerd. Het document onderstreepte dat de efficiëntie van het programmeringsproces, aangestuurd door de industrie in nauwe samenwerking met de Europese Commissie, een belangrijke succesfactor is geweest.

De auteurs bespreken hoe het EU-orgaan op schema ligt om tegen eind 2020 bijna al zijn doelstellingen te overtreffen. Ze benadrukken ook dat ‘BBI JU-projecten heel goed passen binnen de Green Deal-benadering, aangezien ze zich richten op de valorisatie van organische reststoffen en de productie van biobased producten met een duurzaam end-of-life ‘. Het artikel is verschenen in het themanummer Trends in Bioeconomy (Elsevier).

Beeld: hiv30/Shutterstock