Lees verder
De Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU) heeft een nieuwe infographic uitgebracht waarop is te zien wat de invloed van BBI JU projecten in elk Europees land is.
Redactie / Brussel

Zo droeg BBI JU €68,6 miljoen bij aan 72 projecten in Nederland (gemiddeld €953.000 per project) en €68,4 miljoen aan 78 projecten in België (gemiddeld €877.000 per project). Koploper in Europa is Frankrijk (€97,4 miljoen verdeeld over 62 projecten: gemiddeld €1,571 miljoen per project).

Nu kun je dus zelf ontdekken hoeveel door BBI JU gefinancierde projecten in jouw land lopen en hoe ze bijdragen aan het vormen van de nationale bioeconomie. Hoeveel kennisinstellingen zijn er bijvoorbeeld betrokken en hoeveel (mkb) bedrijven? Door deze data vast te leggen sinds de oprichting van BBI JU, kan de nieuwe infographics laten zien hoe de projecten hebben bijgedragen aan de voortgang van de biobased industrieën in Europese landen. Zo zijn er data over financiering, beginstigden, projecten en aanvragen bij de jaarlijkse oproepen voor projectvoorstellen. Daarmee wordt de relevantie van BBI JU getoond toont voor de bioeconomie in ieder land.

Bekijk de infographic op de website van BBI JU.

Beeld: Hand Robot/Shutterstock