Lees verder
CBE JU heeft een nieuwe reeks infographics gepubliceerd die de steun van deze publiek-private onderneming aan de circulaire biobased economie in elk Europees land laten zien.
Redactie / Brussel

Met deze publicatie toont CBE JU haar bijdragen aan onder andere de Europese duurzaamheid en concurrentiekracht. Beide werden benadrukt door de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen in haar State of the Union toespraak deze week.

In de woorden van von der Leyen: “De Europese Green Deal is geboren uit de noodzaak om onze planeet te beschermen. Maar het is ook ontworpen als een kans om onze toekomstige welvaart te behouden. De Europese industrie laat elke dag zien dat ze klaar is om deze transitie aan te sturen.”

Met meer dan 160 gefinancierde projecten heeft de CBE JU aanzienlijk bijgedragen aan de ontwikkeling van de circulaire biobased economie in Europa, met als doel industriële modernisering en decarbonisatie met elkaar te verbinden en tegelijkertijd de afhankelijkheid van strategische importen te verminderen en lokale toeleveringsketens te creëren.

Gedetailleerd overzicht

De infographics van CBE JU geven een gedetailleerd overzicht van de door hen gefinancierde projecten per land. Ze bieden waardevolle inzichten in de ontvangen financiering, de soorten begunstigden en de financiering van kleine bedrijven in deze projecten. Daarnaast laten ze de demonstratiefabrieken en ‘flagship’ bioraffinaderijen per land zien.

Kijk voor meer informatie op de website van CBE JU.

Beeld: Elena Noeva/Shutterstock