Lees verder
Het Executive Agency for SME's van de Europese Commissie heeft een interactieve tool ontwikkeld, waarin alle Horizon 2020 projecten zijn verwerkt. Onder andere de door de EU gefinancierde projecten op het gebied van circulaire economie zijn in de data hub terug te vinden.
Redactie / Den Haag

Doel van de hub is om voor geïnteresseerden zichtbaar te maken welke projecten er in Europa zijn, maar ook om verschillende partijen met elkaar in contact te brengen. Dit zou samenwerking moeten bevorderen. In de data hub zijn alle projecten verwerkt die onder de Societal Challenge ‘Climate Action, Environment, Resource Effiiency and Raw Materials’ vallen.

Door deze nieuwe applicatie is het nu mogelijk om heel gemakkelijk te zoeken naar, en te filteren op, projecten per onderwerp: bijvoorbeeld circulaire economie. Daarnaast kan er gezocht worden op land, project type, startjaar en budget. Bij ieder project staat een korte omschrijving met informatie over het project, de deelnemende partijen en een link naar de website. Hierdoor heb je slechts een paar muisklikken nodig om veel nuttige data te vinden.

Bekijk ook de data hub.