Lees verder
Deze zomer toont het Europese BIOCIRCULARCITIES project - een door CBE JU gefinancierd project - een kijkje achter het scherm met een serie van drie exclusieve webinars.
Redactie / Brussel

Het BIOCIRCULARCITIES-project heeft als doel het potentieel van de circulaire economie van onbenutte biobased afvalstromen te ontsluiten en de groene en duurzame transitie te stimuleren.

Wil je de aanpak van de BIOCIRCULARCITIES pilots overnemen en een circulaire bio-economie verspreiden in eigen gebied? Leer alles over het project, de ontwikkeling ervan en de inzichten van de partners in deze drie webinars.

  • Aflevering 1: Lokale spelers ondersteunen bij de overgang naar een circulaire bio-economie en de huidige barrières opheffen (28 juni, 10:30 – 12:00)
    Deze eerste aflevering van de BIOCIRCULARCITIES Trilogie onthult het verhaal achter het succes van het project of hoe partners een transitie van de pilotgebieden naar circulaire bio-economie ondersteunden door middel van een gezamenlijke aanpak. De partners nodigen je uit om na te denken over de ontwikkeling van BIOCIRCULARCITIES gedurende de twee jaar van haar bestaan en zullen de belangrijkste bevindingen met je delen.
  • Aflevering 2: Het identificeren van de meest veelbelovende biocirculaire technologische opties, de BIOCIRCULARCITIES Webtool in actie (4 juli, 10:30 – 11:45)
    De tweede aflevering van de BIOCIRCULARCITIES Trilogie gaat in op de BIOCIRCULARCITIES Webtool. Deze tool ondersteunt de identificatie van de meest geschikte (bio-circulaire) technologieën voor het verbeteren van het beheer van bioafval en draagt bij aan het repliceren van de bevindingen van het project in andere gebieden. Doe met ons mee om de specificiteit van de tool te ontdekken, leer hoe je hem kunt gebruiken en wat je ermee kunt bereiken.
  • Aflevering 3: De reis van de drie proefgebieden (13 september, 10:30 – 12:00)
    Het derde en laatste webinar volgt de reis van de drie pilotgebieden – de metropool Barcelona (Spanje), de metropool Napels (Italië) en de provincie Pazardzhik (Bulgarije) – naar hun nieuwe waardeketens en krijgt een voorproefje van de ervaring die ze tijdens het project hebben opgedaan. U hoort over uiteenlopende onderwerpen, zoals hoe lokale belanghebbenden bij het proces werden betrokken en hoe het wetenschappelijke werk van de BIOCIRCULARCITIES-partners de lokale discussies ondersteunde.

Zie de project website en de agenda voor details

Beeld: BIOCIRCULARCITIES