Lees verder
Greenovate! Europa organiseert op 14 november een webinar over snelle pyrolyse, een veelbelovende technologie voor de omzetting van biomassa in chemicaliën, materialen en energie, waarmee fossiele grondstoffen kunnen worden vervangen.
Redactie / 's-Hertogenbosch

Snelle pyrolyse geniet steeds meer belangstelling omdat het een breed scala aan moeilijk hanteerbare biomassa kan omzetten in een schone en uniforme bio-olie, die gemakkelijk kan worden opgeslagen en te gebruiken is voor bio-energie of biobased producten. Het proces kan complexe lignocellulosische biomassa toegankelijk maken, waarbij de belangrijkste chemische functionaliteiten in afzonderlijke, gedepolymeriseerde fracties blijven.

Dit webinar behandelt alle belangrijke aspecten van pyrolyse, van de nieuwste technieken tot de huidige status van commerciële fabrieken in Europa, met vier grote experts op dit gebied:

  • Frederik Ronsse, Universiteit Gent – Inleiding tot snelle pyrolyse: hoe werkt het en waarom zou het moeten worden gebruikt
  • Gerhard Muggen, BTG-BTL Biomassa-naar-vloeistof – De huidige marktstatus van pyrolyse-installaties in Europa: een succesverhaal
  • Paul de Wild, TNO – Fractionele condensatie van pyrolyse-dampen uit biomassa
  • Hans Heeres, BTG Biomass Technology Group – State of the art in snelle fractionering van pyrolyse-olie

Het webinar maakt deel uit van het door EU Horizon 2020 gefinancierde Bio4Products-project, dat de haalbaarheid test van een snel pyrolyse-gebaseerd bioraffinageconcept. Het is de tweede in een serie genaamd ‘Van biomassa tot biobased producten’. Volgende webinars zullen zich richten op: Het maken van producten van lignine en suikers (januari) en Zorgen over duurzaamheid (maart). Het eerste webinar over ‘Het kiezen van de juiste feedstock-strategie’ is nog te bekijken op YouTube. De voertaal is Engels.