Lees verder
Inari, een Amerikaans bedrijf dat zich bezig houdt met agrarische R&D, heeft een kantoor geopend in Gent. Inari wil gebruikmaken van de lokale expertise op het gebied van biowetenschappen en gaat samenwerken met VIB en ILVO.
Redactie / Gent

Inari wil gewassen zoals maïs, soja en tarwe duurzamer en veerkrachtiger maken tegen klimaatverandering, door genetische diversiteit opnieuw in gewassen te introduceren en de zaadindustrie radicaal te veranderen. Met moderne hulpmiddelen verbetert Inari de productiviteit en verlaagt het de tijd en kosten die nodig zijn om nieuwe zaden te maken. Zaden die uiteindelijk zullen uitgroeien tot gewassen die in staat zijn om de wereld te voeden.

De verhuizing naar de Bioscape-faciliteit in Gent vertegenwoordigt Inari’s eerste stap naar het mondiale landbouwtoneel. Het Gentse team zal zijn inspanningen richten op het verhogen van de water- en stikstofgebruiksrendementen in gewassen, eigenschappen die cruciaal zijn voor het aanpakken van klimaatverandering en het verminderen van de behoefte aan chemische meststoffen.

Aantrekkelijke locatie

CEO Ponsi Trivisvavet zegt: ‘Er zijn twee belangrijke redenen waarom Gent voor ons aantrekkelijk is. Een daarvan is het lokale talent: België heeft een ongelooflijke concentratie van expertise op het gebied van genetica en bio-informatie. Een tweede reden is onze samenwerking met VIB. We hechten veel waarde aan de kennis, ervaring, vaardigheden en aanpak die ze hebben op het gebied van teelt en plantkunde.’

Fred van Ex, General Manager Inari Belgium, is het ermee eens: ‘Deze vestiging is belangrijk voor ons vanwege de nabijheid van onze lokale partners VIB en ILVO. Samenwerking en partnering plaatst ons in een sterkere positie dan wanneer we zouden proberen alles alleen te doen.’

In VIB werken vijf Vlaamse universiteiten samen: UGent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Hasselt. ILVO is een internationaal erkend en onafhankelijk wetenschappelijk instituut, gespecialiseerd het gebied van landbouw, visserij en voeding.