Lees verder
Hy2Care BV, een biotech start-up uit Enschede, heeft € 3,7 miljoen opgehaald voor het verder ontwikkelen van zijn baanbrekende hydrogeltechnologie voor kraakbeenreparatie. Daartoe gaat het bedrijf nieuwe kantoren en laboratoriumfaciliteiten opzetten binnen het Brightlands ecosysteem in Limburg.
Redactie / Geleen

Vanuit de nieuwe vestiging verwacht Hy2Care te kunnen meeprofiteren van het uitgebreide netwerk en de middelen die beschikbaar zijn in deze hotspot van (bio)polymeersynthese en klinische gezondheid.

De investeringsronde werd geleid door Brightlands Venture Partners en geassisteerd door verschillende co-investeerders en ReumaNederland (voorheen het Reumafonds). Met de financiering zal de spin-off van de Universiteit Twente de technologie voor diergeneeskundig gebruik verder commercialiseren en menselijke proeven gaan uitvoeren.

De Hydrogel-technologie, vroeger getypeerd als een ‘injecteerbare pleister’, maakt een snelle reparatie mogelijk van acute kraakbeendefecten die vaak optreden als gevolg van vallen, ongevallen en sportblessures. De technologie is ontwikkeld door professor Marcel Karperien en zijn team van de Developmental BioEngineering Group aan de Universiteit Twente.