Lees verder
Vanaf 9 april kunnen thuisscholieren online hulp inroepen voor het vak scheikunde, op vraagbaakscheikunde.nl. Een antwoordpanel van studenten, (oud-)scheikunde-docenten en professionals uit de chemie zit zeven dagen per week klaar om vragen op scheikundegebied te beantwoorden.
Redactie / Den Haag

De Vraagbaak Scheikunde is een onderdeel van de bestaande website mijnscheikunde.nl, waar studenten van alle niveaus al langer terecht kunnen. Het is een initiatief van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) en de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV). Jan-Willem Toering, directeur van de KNCV: ‘Tientallen leden van de KNCV reageerden gelijk enthousiast op de oproep om de scholieren te helpen met hun vragen. Het was geweldig om met zoveel betrokken leden in zo’n korte tijd én onder deze omstandigheden dit nieuwe initiatief te ontwikkelen.’

C3 laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin kunnen ontdekken. Met die ervaring kunnen ze op het voortgezet onderwijs meer bewuste keuzes maken in profiel en studie. De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) behartigt de belangen van 7.500 leden die werkzaam zijn in het bedrijfsleven, onderwijs en overheid of studeren aan één van de universiteiten en hogescholen in Nederland.

Beeld: Shawn Hempel/Shutterstock