Lees verder
De BBI JU-oproep tot het indienen van voorstellen voor 2020 staat nu open tot 3 september 2020, 17u. Met een indicatief budget van € 102 miljoen omvat het 16 onderwerpen in vier strategische oriëntaties: grondstoffen, processen, producten en marktintroducties.
Redactie / Brussel

De ondewerpen omvatten vijf onderzoeks- en innovatie-acties (RIA), zeven innovatie-acties (vier demonstratieacties en drie flagship-acties) en vier coördinatie- en ondersteuningsacties (CSA), variërend van een efficiënte verwerking van de toevoer van biomassa tot het op de markt brengen brengen van biogebaseerde producten.

De belangrijkste onderwerpen van dit jaar (flagships), met een gecombineerd maximumbudget van € 47 miljoen, zijn:

  • F1 – Valoriseer de organische fractie van vast stedelijk afval door een geïntegreerde bioraffinadeij op commercieel niveau. Budget: maximaal € 15 miljoen.
  • F2 – Verander lignine in materialen en chemicaliën voor hoogwaardige toepassingen. Budget: maximaal € 16 miljoen.
  • F3 – Produceer voedselingrediënten met een hoge voedingswaarde uit waterbronnen. Budget: maximaal € 16 miljoen.

Call boekje

Bekijk het nieuwe ‘Call booklet’ voor meer informatie over deze onderwerpen, oproepvoorwaarden, financieringspercentages, inzenddetails, het beoordelingsproces en nog veel meer aspecten van de oproep. Onderwerpen zijn ook te vinden op het BBI JU Partnering Platform, waar partijen hun interesse kenbaar kunnen maken en in contact kunnen komen met potentiële partners.

De nieuwe Call wordt uitgebreid besproken tijdens de komende BBI JU Virtual Info Day, op 22 april 2020. Zie de agenda voor meer informatie. Ook komen er een online brokerage-evenement op 28 april en nationale virtuele infodagen op 20 april (Frankrijk), 29 april (Spanje), 6 mei (Litouwen) en 7 mei (Letland). Zie de BBI JU-website voor meer informatie.

Beeld: Oleksandr Berezko/Shutterstock