Lees verder
De Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU) opent de zevende Call for Proposals op 15 April 2020. De oproep heeft 4 strategische oriëntaties: grondstof, proces, producten en marktacceptatie. Het indicatieve budget is € 87 miljoen, mogelijk aangevuld met ongebruikte BBI JU-kredieten uit voorgaande jaren.
Redactie / Brussel

BBI JU is verantwoordelijk voor de uitvoering van open Calls tot het indienen van voorstellen voor onderzoeks- en innovatieacties (RIA’s), innovatieacties (IA’s – DEMO’s en FLAG’s) en coördinatie- en ondersteuningsacties (CSA’s), in overeenstemming met de Horizon 2020-regels voor deelname.

Jaarplan

Het Jaarplan 2020 van de BBI JU bevat meer informatie over de belangrijkste onderwerpen van dit jaar. Deze zijn relevant voor het nakomen van de verplichtingen onder de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) en de Klimaatovereenkomst van COP 21 Parijs.

De acties die betrekking hebben op deze onderwerpen, zullen helpen bij het implementeren van belangrijk EU-beleid en initiatieven zoals de Europese strategische langetermijnvisie voor een welvarende, moderne, concurrerende en klimaatneutrale economie ‘Een schone planeet voor iedereen’, de overgang van een fossiel naar een duurzame biogebaseerde economie, de behoefte aan circulariteit en industriële transformatie en de EU-strategie voor bioeconomie.

Dit Jaarplan bevat ook onderwerpen die betrekking hebben op de behoefte aan kennis en technologieën die bijdragen aan een duurzame implementatie van de nieuwe EU-richtlijnen, betreffende de aanlandingsverplichting voor bijvangst van vis en het sorteren van textiel uit stedelijk afval.

Meer informatie en links naar belangrijke documenten zijn te vinden op de BBI JU-website. De BBI JU Infodag op 22 april 2020 in Brussel gaat eveneens in op het BBI JU-initiatief en alle aspecten van het Call-proces. Deadline voor het indienen van voorstellen is 3 september 2020, 17.00 uur CET.