Lees verder
Het Polymer Science Park (PSP) in Zwolle gaat samen met Attero, Lankhorst Engineerd Products , Sphere en Oerlemans Packaging onderzoek doen naar hoogwaardig hergebruik van zogeheten lagedichtheidpolyetheen (LDPE) uit huishoudelijke stromen.
Redactie / Zwolle

LDPE is in huishoudens vooral terug te vinden in verpakkingsfolies, drinkkartonnen, plastictassen of speelgoed. Knelpunten bij de recycling van LDPE zijn onder meer de stabilisatie, vervuiling en geur van het materiaal.

Door meer inzicht te krijgen in de oorzaken en de oplossingen van deze knelpunten, kunnen deze secondaire kunststofstromen (recyclaat) worden gebruikt als bijvoorbeeld plaatmateriaal voor verschillende markten, zoals als weg- en waterbouw. Bij voorkeur komt het recyclaat weer de in de verpakkingsmarkt terug, tot nieuwe folies.

Oost NL ondersteunde PSP bij het indienen van dit voorstel bij het Afvalfonds, zo is er budget voor het project beschikbaar gekomen. De ondersteuning kwam voort het programma P>Act, dat ketens van bedrijven, overheden, innovators/startups en kennisinstellingen samenbrengt, om te bouwen aan nieuwe circulaire kunststofketens.