Lees verder
Tijdens de Dag van de Wetenschap in België, op zondag 25 november 2018 organiseert de Vlaamse Instelling voor Technisch Onderzoek VITO diverse activiteiten. De komiek, fysicus en zelfverklaarde nerd Lieven Scheire brengt die dag vier shows rond de VITO-onderwerpen.
Redactie / Mol

VITO is de Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. De missie luidt: de transitie versnellen naar een duurzame wereld. Dat wordt gedemonstreerd in de ludieke wetenschapsshow ‘Scheire en de schone technologie’. Daarin vertelt ‘edutainer’ Lieven Scheire hoe innovatieve technologieën aan de basis kunnen liggen van een duurzame maatschappij.

Aan de orde komt bijvoorbeeld geothermie: het opwekken van duurzame energie op 4000m diep. Ook het opvangen van CO₂ om er nuttige chemicaliën of bouwmaterialen mee te maken (video) krijgt aandacht.

Voor een algemeen bezoek aan VITO op zondag 25 november is inschrijven niet noodzakelijk. Voor het bijwonen van de shows van Lieven Scheire wel. Dat kan via de website van VITO.