Lees verder
Overstromingen, inklinkende bodems, stormen en bosbranden: het klimaat verandert en dat brengt voor bedrijven allerlei nieuwe risico's met zich mee. Ze zullen deze zogeheten klimaatrisico's in kaart moeten brengen en daarover rapporteren. Maar hoe?
Redactie / Delft

Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe zo’n klimaatrisico-analyse gestart moet worden. Vaak wordt bij het aanpakken van dit onderwerp nog veel zelf bedacht en uitgevonden. ISO 14091 biedt een routekaart om het abstracte idee van klimaatverandering door te vertalen naar mogelijke concrete risico’s.

ISO 14091 is een vrij nieuwe norm en super actueel. Hij geeft een basis voor de planning, implementatie, controle en evaluatie van een risicoanalyse voor klimaatverandering voor elke organisatie, ongeacht grootte, type en aard.

Het Nederlands Normalisatie Instituut organiseert op 30 september van 10:00 – 12:00 uur een webinar over ISO 14091 en de stappen die gezet moeten worden in de risicoanalyse. Gerhard Mulder (Climate Risk Services), Michel Moens (Arcadis) en Thomas Bles (Deltares) gaan in op de toepassing en de voordelen en nadelen van het gebruik van deze norm. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Deelname aan het webinar is kosteloos. Aanmelden kan via de website van NEN.

Beeld: Sallye/Shutterstock