Lees verder
Momenteel lopen er twee online enquêtes over biobased onderwerpen. Het Duitse Fraunhofer-instituut onderzoekt hoe biowetenschappen kunnen bijdragen aan biobased innovatie en BioBridges beoordeelt de consumentenkennis van biobased producten.
Redactie / Brussel

Fraunhofer ISI lanceerde een onderzoek als onderdeel van de studie ‘Levenswetenschappen en biologische wetenschappen en technologieën als motoren voor biobased innovatie’ die het samen met BTG en iCons uitvoert voor de Europese Commissie. De enquête is bedoeld om de meest relevante en recente innovaties op basis van biowetenschappen en biologische wetenschappen en technologieën voor de EU in de komende 5 tot 20 jaar te beoordelen.

Het door BBI JU gefinancierde project BioBridges heeft tot doel de verhandelbaarheid van biogebaseerde producten te verbeteren door nauwe samenwerking en partnerschappen tussen biogebaseerde industrieën, merkeigenaren en consumentenvertegenwoordigers te bevorderen. Het ontwikkelde een enquête om de consumentenkennis van biobased producten te beoordelen. De verkregen resultaten zullen helpen bij het ontwerpen van een reeks aanbevelingen voor het verbeteren en vergroten van het consumentenbewustzijn.

Lees meer over de projecten en vul een of beide enquêtes in via de links hieronder.

Beeld: Tero Vesalainen/Shutterstock