Lees verder
Samenwerken aan chemiche recycling biedt de chemische industrie in Nederland én in Duitsland goede kansen om te verduurzamen en de concurrentiekracht op de wereldmarkt te vergroten.
Redactie / Den Haag

Daarover organiseren Holland Circular Hotspot en het Nederlands Consulaat-Generaal in Düsseldorf op 7 oktober een gezamenlijk webinar.

Dit webinar belicht de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van chemische recycling, maar laat ook aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen de groei naar een circulaire kunststofsector kan stimuleren.

Op het programma staan overzichtspresentaties van de stand van zaken op het gebied van chemische recycling in Duitsland en Nederland, waarbij wordt ingezoomd op technologie, markt, economie en milieu-impact. Zo geeft Willem Sederel, voorzitter van Circular Biobased Delta, een overzicht over de stand van zaken rondom chemische recycling in Nederland en belicht hij manieren om de toekomstige samenwerking met Duitsland te ontwikkelen. Omgekeerd kijkt een spreker van het innovatieplatform IN4Climate naar de stand van zaken in Duitsland. Maarten Stolk, business developer van Ioniqa, vertelt over de harde lessen die deze succesvolle Nederlandse start-up in de PET-recycling heeft geleerd.

Het perspectief vanuit de overheid wordt besproken door Arnoud Passier van het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en door Reinhold Rünker van het Ministerie van Economie, Innovatie, Digitalisering en Energie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Meer informatie over het webinar en het programma zijn te vinden in de agenda.

Beeld: Ac Almelor (Unsplash, CC0)